loading...
Dikuasakan oleh Blogger.

Rabu, 14 Oktober 2015

Cara Mudah Memuaskan Nafsu Isteri

Cara Mudah Memuaskan Nafsu Isteri

Amaran keras !! artikel ini hanya dibuat untuk mereka yang sudah berumahtangga yang bergelar suami isteri ,jadi kepada mereka yang masih belum berkahwin .anda dilarang sama sekali untuk meneruskan bacaan artikel ini dan sila teruskan bacaan pada artikel lain .saya sebagai admin blog www.isumalaysia.com tidak akan bertanggungjawab disetiap masalah yang ada hadapi akibat artikel ini..



Cara Mudah Memuaskan Nafsu Isteri

1.Gembirakan isteri anda - sudah pasti hanya dengan gembirakan isteri anda saja sudah cukup membuat isteri anda gembira dan bersedia melayan anda di ranjang tanpa ada rasa paksa . untuk gembirkan isteri anda ,bukan semua suami bijak melakukannya kerana lagi ramai yang suka menyakitkan hati isteri mereka berbanding mengembirakan hati mereka.

2. Ambil Peduli - Nak puaskan nafsu isteri adakalanya tak perlu dinilai dengan seks semata-mata kerana sudah pasti dengan seks semata isteri anda akan puas .malahan jika terkejut jika saya katakan ada juga isteri yang suka dibelai manja dan diambil peduli oleh suami dari suami yang hanya ambil peduli sang isteri bila ingin melakukan seks semata -mata. ingatlah ,isteri anda bukan boneka yang hanya anda perlu bila nak melakukan seks diranjang . jadi perlu ambil peduli dengan isteri anda kalau boleh setiap masa dan juga bila diperlukan khdimat anda mendengar keluhan mereka.

3. Mengoda setiap masa - tidak salahnya anda memberi perhatian kepada isteri anda setiap ketika walaupun ketika itu anda tidak berkeinginan untuk melakukan seks semata-mata . di zaman yang serba moden masa kini yang adanya teknologi seperti whassap , wechat dan lain-lain anda boleh gunakan ia sebagai tempat untuk mengoda isteri anda . jangan terkejut jika anda pandai mengoda isteri anda ,anda tak perlu meminta untuk melakukan seks kerana dia sendiri yang akan meminta-minta pada anda untuk melakukan seks.

4. Perlu Romantik - Dulu sebelum kahwin anda seorang yang romantik ,kenapa bila sudah berkahwin anda masih tidak menggunakan kelebihan untuk memuaskan hati isteri anda..  romantik jika kena pada caranya ,sudah pasti akan  membuat isteri anda tersenyum-senyum untuk meminta melakukan seks dari anda.

selamat mencuba!!


ISUMALAYSIA.COM :- Puaskan isteri anda bukan semata-mata dengan SEKS saja..

Isnin, 12 Oktober 2015

Petua Mudah Buat Kaum Lelaki Menguatkan Tenaga Batin

Petua Mudah Buat Kaum Lelaki Menguatkan Tenaga Batin


Sudah pasti kaum wanita terutamanya sekali akan merasa hampa bila kaum lelaki yakni suami mereka tidak mampu memuaskan batin yang menjadi santapan hairan isteri dirumah yang rindu belaian manja laki mereka .jadi sudah pasti admin ingin berkongsi dengan anda bagaimanakah cara yang betul dan teknik yang tepat dalam membuatkan tenaga batin lelaki akan menjadi kuat .bagaimana? 
teruskan pembacaan anda tentang Petua Mudah Buat Kaum Lelaki Menguatkan Tenaga Batin






Petua Mudah Buat Kaum Lelaki Menguatkan Tenaga Batin

cara 1: Amalkan selalu  meminum madu lebah yang asli dan campurkan juga dengan minyak lenga. Madu lebah 1/2 cawan dicampur pula dengan minyak lenga 1/2 cawan. Minum setiap pagi untuk kesan yang lebih terbukti

cara 2: Ambil 2 biji telur ayam kampung, satu sudu besar air kunyit, satu sudu besar madu lebah asli dan setengah sudu air limau nipis. Campur ramuan tersebut dan kacaulah sehingga sebati. kemudian hendakahlah di minum 2 kali seminggu.



- ISUMALAYSIA.COM -

Jumaat, 9 Oktober 2015

18 tahun Saja !! 5 Posisi Sex Terbaik Untuk Cepat Hamil

18 tahun Saja !! 5 Posisi Sex Terbaik Untuk Cepat Hamil

Amaran , Artikel ini khas buat mereka yang sudah berkahwin dan admin tidak akan bertanggungjawab diatas segala masalah yang timbul diatas pengeluaran artikel ini .semoga artikel ini digunakan dengan cara yang betul.

18 tahun Saja !! 5 Posisi Sex Terbaik Untuk Cepat Hamil

Sebahagian wanita boleh hamil dengan mudah, namun sebahagian berupaya keras untuk hamil. Salah satu usaha yang dilakukan adalah mencuba pelbagai posisi seks agar cepat hamil. Sebenarnya kehamilan boleh berlaku dengan posisi hubungan intim apapun, asalkan sperma bergerak menuju sel telur dan terjadi persenyawaan. Oleh kerana itu, berapa posisi seks yang membolehkan sperma lebih mudah mencapai sel telur dianggap dapat memperbesar peluang terjadinya pembuahan. Inilah 5 posisi seks agar cepat hamil:

1. Posisi Misionari & gerakan kucing 
 
 

Kedudukan ini sering disebut sebagai Man on Top, iaitu wanita terbaring terlentang, sedangkan lelaki berada di atasnya. Dengan kedudukan ini, sperma yang dikeluarkan di liang faraj tidak mudah keluar kembali dengan cepat .
Menggabungkan dengan gerakan CAT (kucing). Sebenarnya CAT adalah singkatan dari (coital Alignment Technique) dan berdasarkan kajian dari Edward Eichel gerakan ini memperbesar peluang kehamilan buat anda.
Gerakan CAT:
Lelaki berada di atas wanita dan bergerak maju mundur sambil bersandar berat badannya ke arah bahu wanita. Di saat bersamaan, wanita mengangkat pinggung sehingga sejajar dengan pinggul lelaki. Wanita boleh juga memainkan pinggul untuk mensimulasi orgasme.

2.Posisi  Gunting, penetrasi dari samping

Ketika berada pada kedudukan ini, pasangan berasa lebih relaks dan sesuai bila suami gemuk atau kelebihan berat badan. Ketika melakukan penetrasi dari samping, zakar dapat masuk lebih dalam ke liang faraj, sehingga ketika ejakulasi, sperma yang dikeluarkan lebih dekat ke sel telur. Kedudukan seks ini boleh dilakukan 2 cara, yaitu lelaki di belakang wanita, atau saling berhadapan.
Bila saling berhadapan, wanita mengangkat salah satu kaki lurus ke atas, tegak lurus dengan katil. Lalu lelaki merapat di hadapan wanita, dengan salah satu kaki terselit di atara kedua kaki wanita. Dekatkan pinggul wanita dengan pinggul lelaki serapat-rapatnya, namun tarik dada wanita dan dada lelaki agar berjauhan. Kedudukan seks ini disebut kedudukan gunting.
3. Penetrasi dari belakang, doggy style
 
 

Kedudukan ini dapat dilakukan dengan perut wanita melekat di ranjang, ataupun terangkat seperti sedang merangkak. Sama dengan kedudukan seks dari samping, penetrasi dari belakang juga membolehkan zakar masuk lebih dalam, sehingga sperma yang terpancar lebih dekat ke sel telur.
Sambil dalam kedudukan merangkak, wanita melengkungkan badan sehingga perut berada di kedudukan yang paling rendah manakala pinggul diangkat setinggi-tingginya. Topang berat badan dengan tangan dan celah paha. Kedudukan ini disebut kedudukan anjing atau anjing gaya.

4. Wanita di atas, kedudukan Cowgirl
 
 

Dengan wanita berada di atas lelaki, posisi seks ini memberikan kawalan penuh pada wanita. Akibatnya wanita dapat mengatur ritme dan jalannya hubungan seks ini. Wanita jadi lebih relaks dan lebih menikmati permainan, dan juga dapat mengatur agar penetrasi zakar sedalam-dalamnya sesuai keinginannya. Variasi lain, wanita dapat memainkan kedudukan tubuh ke mana ia inginkan, hingga 360 darjah. Lengkungkan tubuh hingga pinggul condong ke belakang dan dada condong ke depan

5. Posisi seks agar cepat hamil: berdiri
 
 

Kedudukan seks agar cepat hamil .Pada posisi berdiri, lelaki mahupun wanita boleh memegang kendali untuk mendapatkan kedudukan paling pas. Apabila lelaki mencapai ejakulasi, biarkan posisi ini beberapa saat, agar sperma tidak akan keluar dari liang faraj. Berdiri di bawah pancuran air hangat akan menambah sensasi kenikmatan berdua.
 
 
Isumalaysia : jangan salah guna artikel ini,haram buat mereka yang belum berkahwin.

Khamis, 8 Oktober 2015

Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi

Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi


Kaedah rawatan semulajadi atau tradisional ini boleh digunakan bagi masalah bintik hitam yang nipis.bagaimana caranya nak hilangkan bintik hitam dengan mudah ?teruskan pembacaan anda tentang cara menghilangkan bintik hitam secara semulajadi.

Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi


  1. Putih Telur - putih telur boleh digunakan untuk membuang bintik hitam di wajah . caranya ?sapu putih telur di wajah umpawa topeng .Putih telur mengandungi zat yang mampu merangsang pembaharuan kulit . Fungsi ini boleh menyingkirkan sel kulit yang mati di wajah . Jenis putih telur yang paling berkesan untuk menghilangkan bintik hitam di wajah adalah telur ayam kampung.
  2. Lidah Buaya dan Minyak Zaitun - Daun lidah buaya mempunyai khasiat untuk menghilangkan bintik hita di kulit . Kombinasi lidah buaya dengan minyak zaitun sangat berkesan untuk menghilangkan bintik hitam.
  3. Timun - Buah timun kaya dengan kandungan silika dan membantu untuk mencerah ,menyegar dan menghilangkan bintik hitam . Parut timun dan tekap di wajah selamat beberapa minit . Lakukan  setiap hari , pasti bintik hitam akan hilang.
  4. Limau - Buah limau kaya dengan vitamin dan antioksida , kedua-dua kandungan tersebut mempunyai peranan yang penting untuk menghilangkan bintik hitam di wajah . Hanya dengan langkah yang mudah iaitu menampal hirisan limau di wajah dan bilas dengan air yang bersih .
  5. Saranan rapi - Alternatif lain yang boleh digunakan adalah mengunakan madu . Madu boleh mengatasi masalah bekas luka dan akibat terbakar . Mudah sahaja , hanya sapu madu di bahagian bintik hitam dan biarkan kering . kemudian bilas dengan air suam.

IsuMalaysiaDotCom : Share jika artikel ini membantu anda.













Apa Itu Mikrodermabrasi Dan Tips Rawatan Dermabrasi

Apa Itu Mikrodermabrasi Dan Tips Rawatan Dermabrasi



Apa Itu Mikrodermabrasi Dan Tips Rawatan Dermabrasi

Apap itu mikrodermabrasi ? mikrodermabrasi ada;ah teknik untuk mengelupaskan kulit bahagian atas dengan menggunakkan alat yang khusus . setelah beberapa kali dilakukan noda hitam diwajah akan hilang
rawatan ini membantu membuang lapisaan kulit mati dan membuang minyak dan kotoran yang menyumbat pori wajah.

tips rawatan untuk dermabrasi :-

~ Hindari matarahari berlebihan selama dua hari
~Guna krim tabir selalu
~Hindari pembersih atau penyegar yang mengandungi alkohol atau AHA
~Cuba hindari daripada perpeluhan selama dua hari.


IsuMalysia : Share artikel ini jika membantu.

Cara Nak Report Iklan Blog Yang Jijik Di Facebook Dengan Mudah

Cara Nak Report Iklan Blog Yang Jijik Di Facebook Dengan Mudah



Cara Nak Report Iklan Blog Yang Jijik Di Facebook Dengan Mudah

Sudah pasti iklan-iklan yang berleluasaan di facebook menjadi panduan buat kita untuk memilih produk yang kita gemari dan sudah pasti akan memudahkan kita membandingkan harga yang ditawarkan oleh penjual online tersebut

namun sebagai seorang blogger ,saya amat kesali sekali dengan artikel-artikel panas yang dibuat oleh blogger yang tumbuh bak cendawan masa kini yang suka membuat artikel panas ataupun lucah melampau demi trafik yangn diidami, satu pertanyaan saya, adakah anda suka memberi makan ataupun makan makanan haram kepada orang tua anda, isteri anda mahupun untuk diri anda sendiri. jadilah blogger yang beretika ,bukan menjadi blogger haram yang hanya membuat anda tanggung dosa dalam tak sedar.

jadi kepada kaum wanita terutamanya ,anda boleh membuat pilihan dengan membuat report kepada pihak facebook jika merasakan iklan ataupun artikel yang anda jumpa itu menganggu anda ataupun anda merasakan dia adalah SPAM atau ARTIKEL KETERLALUAN..

caranya :

1 ) 


~ Antara iklan yang ada nampak di facebook.sila kenal pasti terlebih dahulu jika anda merasakan ia adalah spam / artikel JIJIK 

2.

~ Antara blogger yang menggunakan nama TOKI SAMEA ini yang memalukakan para blogger yang mencari rezeki dengan baik.
~sila klik Report /Mark As Spam.

3. 


~Kadang kala ia akan terus ke menu report ,tapi jika ia bagi sebegini ,anda hanya perlu klik pada perkataan warna biru yang bertulis REPORT ..

4. 

~Klik pada kolum kedua iaitu , I DONT THINK IT SHOULD BE ON FACEBOOK yang bermaksud saya tidak rasa ia sesuai ada di FACEBOOK.

5.


~pada ruang sini , ada banyak pilihan yang boleh anda pilih .bergantung pada iklan yang anda hendak report , saya bagi contoh bagi iklan LUCAH ,anda boleh klik kolum yang kedua yang bertulis ITS PORNOGRAPHY 

6. 

~pada gambar diaatas ,anda yang perlu klik SUBMIT TO FACEBOOK FOR REVIEW .
dan klik DONE . SIAP !! senang bukan ??

NoTa : Pihak facebook akn review report yang anda kemukakan ,jika mereka merasakan report anda betul ,pasti mereka yang memadamkan iklan tersebut dan atau mungkin akan memberi arahan kepada ID Facebook yang membuat iklan atau artikel LUCAH ..
Semakin banyak para pengguna facebook yang membuat report ,semakin cerah peluang untuk memadamkan artikel /iklan tersebut .


IsuMalaysia : Pilihan ditangan anda?nak artikel yang baik ataupun yang kotor.

Selasa, 6 Oktober 2015

Cara Mudah Transfer Duit Maybank2u Ke Tabung Haji

Cara Mudah Transfer Duit Maybank2u  Ke Tabung Haji





Cara Mudah Transfer Duit Maybank2u  Ke Tabung Haji

Rasa berbesar hati saya nak share Cara Mudah Transfer Duit Maybank2u  Ke Tabung Haji .Untuk pemilik akaun bank Maybank, anda punya keistimewaan yang mana anda  boleh membuat semakan dan pemindahan duit dari Akaun Maybank ke Tabung haji menggunakan Maybank2u.

Sebelum tu,anda kena  pastikan anda mempunyai akaun Tabung Haji tau. Kalau tiada, anda boleh buka dahulu akaun Tabung Haji di Cawangan Tabung Haji Terdekatn kawasan anda

1- Macam mana cara nak buka akaun Tabung Haji :-

Anda perlu pergi ke Pejabat Tabung Haji  dan minta borang untuk buka akaun Tabung Haji. Pastikan anda mengisi borang dengan cara betul. Ada satu borang yang dikehendaki mengisi tanpa ada salah kerana ia adalah borang perjanjian anda dengan tabung haji .

Dokumen yang diperlukan ialah :-

a)Semestinya KadPengenalan
b) Duit  minimum dalam rm10. Kalau nak daftar haji sekali barulah kena ada dalam RM1500.Lepas siap isi borang, ambil nombor giliran dan tunggu sehingga nombor dipanggil dan akan dilayan sebentar lagi .kemudian anda  boleh dapatkan terus buku akaun tabung haji.

2- Macam mana cara linkkan Maybank2u dengan Tabung Haji :-
Sangat mudah sebenarnya nak link kan ke tabung haji
Caranya??

a) Sila ke ATM Maybank berdekataan dan  masukkan Kad ATM Maybank anda.
b) Masukkan no pin yang anda guna .
c) Pilih ke “Tabung Haji” dan seterusnya “Daftar Tabung Haji ke ATM Kad”
d) Masukkan juga nombor Akaun Tabung Haji anda dan pilih YES
e) Masukkan nombor Siri Tabung Haji Anda (ada di buku) dan pilih juga YES
f) ATM akan keluarkan resit juga selepas anda selesai membuat  transaksi
Mudah  bukan? . kemudian anda  boleh access Tabung Haji anda hanya dari Maybank2u dengan mudah dan selamat .

3- Macam mana pula nak transfer duit Maybank2u ke Tabung Haji :-
Part terakhir , Selepas anda sudah mendaftar akaun tabung haji dan daftar kad ATM, kali ni saya akan ajar caranya  macam mana nak buat pemindahan atau semakan baki ke tabung haji.Ada banyak sebenarnya kelebihan selepas link-an kad ATM dengan Tabung Haji ,apa dia??

a) Anda boleh cek baki akaun Tabung Haji tanpa ke Tabung haji
b) Pemindahan dari Akaun Tabung Haji ke Tabung Haji dengan Sendiri
c)
 Pemindahan dari Akaun Tabung Haji anda ke Tabung Haji 3rd Party  (orang lain)
d)
 Pemindahan dari Akaun Tabung Haji anda ke Akaun Maybank anda Sendiri
e)
 Pemindahan dari Akaun Tabung Haji anda ke Akaun Maybank 3rd Party (orang lain)
f)
 Pemindahan dari Akaun Maybank anda ke Akaun Tabung Haji 3rd Party  (orang lain)
g)
 Pemindahan dari Akaun Maybank anda ke Akaun Tabung Sendiri
h) Pendaftaran bagi Haji Individu  mahupun Kumpulan

Cara-caranya :

a) Mulakan dengan Login Maybank2u anda
b) Pergi ke bahagian “Transfer”
c) Pilih Tabung Haji
d) Pilih transaksi yang anda inginkan.
Updated terkini: Charge bagi setiap transaksi dari Maybank2u ke Tabung haji. RM1.06 caj maybank2u + RM1.06 (nanti saya akan confirmkan samaada kena tax atau tidak) caj di tabung haji. 


Mudah bukan ? selamat Mencuba !!


Cara Mudah Dan Teknik Mendapatkan Jutaan Trafik Percuma Dari Facebook

Cara Mudah Dan Teknik Mendapatkan Jutaan Trafik Percuma Dari Facebook



Cara Mudah Dan Teknik Mendapatkan Jutaan Trafik Percuma Dari Facebook

Cara Mudah Dan Teknik Mendapatkan Jutaan Trafik Percuma Dari Facebook Siapa yang ada blog dan laman web yang masih lagi belum menerima trafik yang diidamkan? Jika anda ada masalah tentang trafik ke blog atau laman web, saya merasakan teknik ini patut anda muat turun segera. Ia merupakan Cara Mudah Dan Teknik Mendapatkan Jutaan Trafik Percuma Dari Facebook

Ramai antara kita terutama para usahawan online yang mempunyai blog ( blogshop / blog niaga ) dan laman web yang menggunakan FB sebagai salah satu alat untuk mendapatkan trafik. Tapi kebanyakkan mereka perlu mengeluarkan modal besar iaitu menggunakan Facebook Ads untuk membolehkan trafik dijana ke blog atau laman web kita.

Panduan dan Teknik Mendapat Ribuan Trafik Percuma Menerusi Facebook
InsyaAllah, panduan ini pasti dapat  membantu mengatasi masalah kepada usahawan yang kekurangan modal untuk menjalankan FB Ads bagi mempromosikan produk dan seterusnya menjana ribuan trafik ke blog atau laman web kita .
Cara Mudah Dan Teknik Mendapatkan Jutaan Trafik Percuma Dari Facebook  ini telah dibuat oleh pengasas Emelmatik iaitu saudara Boon Lee. Beliau juga antara rakan IM saya yang berjaya membuat duit online ribuan ringgit secara online.

Akses Panduan dan Teknik Mendapatkan Ribuan Trafik Percuma dari Facebook

Untuk masa terhad, panduan ini yang baru sahaja dilancarkan pada 1 Oktober 2015 sedang dibuka untuk tempahan untuk mereka yang berminat nak tahu berkaitan teknik mendapatkan ribuan trafik secara percuma dari Facebook. Ianya dijual dengan harga di bawah RM50 untuk tempoh masa terhad.

Jadi, seandainya anda berminat, bolehlah dapatkan ia menerusi link ini - 
http://bit.do/trafikpercumaFB. Pastikan juga anda dapatkan 5 bonus tambahan yang disediakan di pautan yang dia sediakan. Ia bernilai lebih RM300 dan anda hanya perlu muat turun panduan ini pada harga RM49.00 sahaja (untuk tempoh tertentu). 
jangan lupa juga untuk muat turun secara percuma laporan khas yang disediakan di pautan di atas. Hanya isikan nama dan emel anda.

Saya sudah beritahu, dan sudah berikan pautan untuk anda muat turun panduan serta teknik mendapatkan ribuan trafik dari Facebook ini. Jangan kata saya tak beritahu ...


Isnin, 28 September 2015

Cara Mudah Merawat Gusi Yang Bengkak

Cara Mudah Merawat Gusi Yang Bengkak

Mengalami masalah gusi yang bengkak . admin pernah mengalami masalah gusi yang bengkak.serius admin memang tak tahan sampai pernah terkeluar air mata sebab ianya memang sakit .jadi dengan senang hati admin nak share sedikit info kepada anda semua tentang cara mudah merawat gusi yang bengkak.



Cara Mudah Merawat Gusi Yang Bengkak


  1. Berkumur dengan air garam ataupun jika anda mampu,sila sapukan garam pada gusi yang bengkak tersebut.
  2. Rendamkan kunyit hidup dan gambir dalam air panas yang mendidih dan biarkan ia seketika sampai sejuk dan kemudian berkumurlah dengan air rendaman tersebut.
  3. Hancurkan umbut nanas dan campurkan sedikit dengan garam halus. Tampal pada bahagian gusi yang bengkak itu.
  4. ambil sedikit kulit pokok mangga / mempelam dan rebus ke dalam air hingga mendidih dan campurkan sedkit garam . Apabila ia sudah suam , bolehlah berkumur dengannya sehingga bengkak gusi itu hilang.
Selamat mencuba !!


Isu Malaysia : Like dan share artikel ini jika membantu

Contact Me


Hubungi Penulis (Contact Me)
Adalah diingatkan bahawa ruangan ini adalah untuk anda bertanya berkaitan dengan entri yang terdapat di dalam blog ini. Mana-mana pertanyaan yang di luar bidang pengetahuan dan kemahiran penulis, adalah menjadi hak untuk penulis untuk tidak memberikan jawapan atau dengan kata lain tidak membalas mesej yang dihantar.

Diperingatkan. sila tinggalkan mesej anda dengan cara yang berhemah dan bertanggungjawab.

Alamat email anda yang digunakan menerusi borang ini akan dianggap sebagai satu kerahsiaan dan tidak akan dipaparkan dalam apa jua bentuk, atau digunakan untuk tujuan komersil.

Saya menghargai mesej yang ditinggalkan. Terima kasih.


Powered by 123ContactForm | Report abuse

Blog ini diuruskan oleh:
Cik Ayu Dewi
www.isumalaysia.com
SA0232697-M



Policy

Blogger Content Policy
Blogger is a free service for communication, self-expression and freedom of speech. We believe that Blogger increases the availability of information, encourages healthy debate and makes possible new connections between people. It is our belief that censoring this content is contrary to a service that bases itself on freedom of expression.

However, in order to uphold these values, we need to curb abuses that threaten our ability to provide this service and the freedom of expression that it encourages. As a result, there are some boundaries on the type of content that can be hosted with Blogger. The boundaries that we've defined are those that both comply with legal requirements and that serve to enhance the service as a whole.

If you encounter a blog that you believe violates our policies, please report it to us using the 'Report Abuse' link located at the top of each blog under the 'More' drop-down menu. If the blog owner has hidden this link, you can still report abuse in the Blogger Help Centre.

Content Boundaries
Our content policies play an important role in maintaining a positive experience for you, the users. Please respect these guidelines. From time to time, we may change our content policies, so please check back here. Also, please note that when applying the policies below, we may make exceptions based on artistic, educational, documentary or scientific considerations, or where there are other substantial benefits to the public from not taking action on the content.

Adult Content: We do allow adult content on Blogger, including images or videos that contain nudity or sexual activity. If your blog contains adult content, please mark it as 'adult' in your Blogger settings. We may also mark blogs with adult content where the owners have not. All blogs marked as 'adult' will be placed behind an 'adult content' warning interstitial. If your blog has a warning interstitial, please do not attempt to circumvent or disable the interstitial - it is for everyone’s protection.

There are some exceptions to our adult content policy:

  • Do not use Blogger as a way to make money on adult content. For example, don't create blogs that contain ads for or links to commercial porn sites.
  • We do not allow illegal sexual content, including image, video or textual content that depicts or encourages rape, incest, bestiality or necrophilia.
  • Do not post or distribute private nude or sexually explicit images or videos without the subject’s consent. If someone has posted a private nude or sexually explicit image or video of you, please report it to us here.
Child safety: We have a zero-tolerance policy towards content that exploits children. Some examples of this include:

  • Child sexual abuse imagery: We will terminate the accounts of any user we find publishing or distributing child sexual abuse imagery. We will also report that user to the police.
  • Paedophilia: We do not allow content that encourages or promotes sexual attraction towards children. For example, do not create blogs with galleries of images of children where the collection of images or text accompanying the images is sexually suggestive, and do not publish content of a sexual nature involving an under-age participant.
Hate Speech: Our products are platforms for free expression. But we don't support content that promotes or condones violence against individuals or groups based on race or ethnic origin, religion, disability, gender, age, nationality, veteran status or sexual orientation/gender identity, or whose primary purpose is inciting hatred on the basis of these core characteristics. This can be a delicate balancing act, but if the primary purpose is to attack a protected group, the content crosses the line.

Crude Content: Don't post content just to be shocking or graphic. For example, collections of close-up images of gunshot wounds or accident scenes without additional context or commentary would violate this policy.

Violence: Don't threaten other people on your blog. For example, don't post death threats against another person or group of people and don't post content encouraging your readers to take violent action against another person or group of people.

Harassment: Do not harass or bully others. Anyone using Blogger to harass or bully may have the offending content removed or be permanently banned from the site. Online harassment is also illegal in many places and can have serious offline consequences.

Copyright: It is our policy to respond to clear notices of alleged copyright infringement. More information about our copyright procedures can be found here. Also, please don't provide links to sites where your readers can obtain unauthorised downloads of other people's content.

Personal and confidential information: It's not OK to publish another person's personal and confidential information. For example, don't post someone else's credit card numbers, National Insurance numbers, unlisted phone numbers and driver's licence numbers. Also, please bear in mind that in most cases, information that is already available elsewhere on the Internet or in public records is not considered to be private or confidential under our policies.

Impersonating others: Please don't mislead or confuse readers by pretending to be someone else or pretending to represent an organisation when you don't. We're not saying that you can't publish parody or satire - just avoid content that is likely to mislead readers about your true identity.

Illegal activities: Do not use Blogger to engage in illegal activities or to promote dangerous and illegal activities. For example, don't author a blog encouraging people to drink and drive. Please also do not use Blogger to sell or promote illegal drugs. Otherwise, we may delete your content. Also, in serious cases such as those involving the abuse of children, we may report you to the appropriate authorities.

Regulated Goods and Services: Do not use Blogger to sell or facilitate the sale of regulated goods and services, such as alcohol, gambling, pharmaceuticals and unapproved supplements, tobacco, fireworks, weapons or health/medical devices.

Spam: Spam takes several forms in Blogger, all of which can result in deletion of your account or blog. Some examples include creating blogs designed to drive traffic to your site or to move it up in search listings, posting comments on other people's blogs just to promote your site or product, and scraping existing content from other sources for the primary purpose of generating revenue or other personal gain.

Malware and viruses: Do not create blogs that transmit viruses, cause pop-ups, attempt to install software without the reader's consent or otherwise affect readers with malicious code. This is strictly forbidden on Blogger.
Enforcement of Blogger's Content Policy
Please report suspected policy violations to us using the 'Report Abuse' link located at the top of each blog under the 'More' drop-down menu or by clicking here.
Our team reviews user flags for policy violations. If the blog does not violate our policies, we will not take any action against the blog or blog owner. If we find that a blog does violate our content policies, we take one or more of the following actions, based on the severity of the violation:

  • Put the blog behind an 'adult content' interstitial
  • Put the blog behind an interstitial where only the blog author can access the content
  • Delete the offending content, blog post or blog
  • Disable the author's access to their Blogger account
  • Disable the author's access to their Google account
  • Report the user to the police

We may also take any of the actions above if we find that a user has created several blogs with the purpose of evading our policies or engaging in repeated abusive behaviour. If you have had a blog disabled, do not create a replacement blog that engages in similar activity.

Penafian

Disclaimer (Penafian)
Privacy
The owner of this blog (www.isumalaysia.com) does not share personal information with third-parties nor does the owner store information is collected about your visit for use other than to analyze content performance through the use of cookies, which you can turn off at anytime by modifying your Internet browser’s settings. The owner is not responsible for the republishing of the content found on this blog on other Web sites or media without permission.
Blog Comments
The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to;
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually (including agency)
Blog Advertisement
  • The author of the blog is in no way be liable to any form of advertising information in the blog.
  • Extinguish the blog author reserves the right to dismiss any form of advertising or if only violated deedor everywhere legislation in Malaysia.
  • No notice will be given and any advertising money (if any) will not be refunded.
Terms and Conditions
All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This policy is subject to change at anytime



DMCA.com Protection Status 


Due respect to changes in sharing policies. All articles and posts starting from January 2012 are protected under DMCA.

Thank you.

Cik Ayu Dewi
Owner, writer and publisher
www.isumalaysia.com
No SA0232697-M



Updated Sept 2015

Cara Menghilangkan Selulit Dengan Mudah

Cara Menghilangkan Selulit Dengan Mudah



Rasa tak selesa dengan selulit yang ada pada diri anda,sudah pasti selulit ini membuat anda rasa rendah diri apatah lagi bagi mereka baru saja berkahwin .namun sebenarnya selulit ini boleh kita hilangkan dengan mudah jika kena dengan caranya.jadi dengan rasa senang hati ,saya nak share dengan anda tips cara mudah menghilangkan selulit .

Cara Menghilangkan Selulit Dengan Mudah


  1. BERSENAM - Bersenam secara teratur dapat membantu menghilangkan selulit dengan memberi fokus kepada bahagian yang terkena selulit .
  2. Elak makanan Segera - makanan segera sebenarnya mengandungi kadar lemak , karbohidrat dan minyak yang tinggi . Sumber tersbeut merangsang seulit di sel-sel lemak.
  3. Kurangkan garam dan gula - Gula membentuk lemak jika tidak disingkirkan dengan senaman .Ditambah pula dengan kandungan gula yang tinggi merangsang selulit untuk melekat di tubuh .
  4. Banyak minum air - Air berfungi untuk mencegah dehidrasi . air juga bertindak  untuk menyingkirkan minyak yang terbentuk di bahagian lemak tubuh .
  5. Ambil vitami - Vitamin yang mengandungi vitamin B6 , Vitamin C , Vitamin E , Selenium , Vodium , Lycopen dan Kalsium boleh mengusir selulit yang ada di tubuh .
  6. Guna minyak zaitun - Sapu dan urut bahagian selulit dengan minyak zaitun . walaupun mengambil masa yang panjang tapi ia sebenarnya sangat berbaloi untuk anda lakukan .
Selamat mencuba !!!


Isu Malaysia : Jom share untuk manfaat bersama.

Isnin, 7 September 2015

Tips Mudah Cara Nak Pikat Hati Wanita

Tips Mudah Cara Nak Pikat Hati Wanita

Jika anda berkira-kira ingin memikat hati si dia ,anda perlu bijak dalam mengunakkan kemahiran yang sedia ada dalam memikat mereka.perlu bijak dan pandai mengatur cara .kerana wanita adalah jenis yang mudah terasa jika anda tidak pandai memikat mereka.jadi admin ini mengajar anda cara mudah nak pikat hati wanita .jom teruskan pembacaan anda tentang tips mudah cara nak pikat hati wanita.



Tips Mudah Cara Nak Pikat Hati Wanita

1. Bijak Menyakat 
~Sudah pasti ramai wanita diluar sana tidak suka jika anda menyakat mereka berlebih-lebihan .namun bagi admin, cara yang bijak menyakat adalah menyakat dengan berhemah ,tidak terlalu kasar ataupun lembut .kena bijak dan punya idea yang betul cara nak menyakat .kalau kena dengan caranya pasti si dia boleh lentok dengan anda.

2.  Beri Perhatian .
~ Anda tahu bukan yang wanita suka akan perhatian ,terutamanya dari kaum lelaki diluar sana.malahan ada segelintir wanita yang cemburu jika wanita lain mendapat perhatian lebih dari mereka.oleh itu,jika anda pandai memberi perhatian dengan teknik yang betul,sudah pasti tips untuk memikat hati wanita itu menjadi lebih mudah

3. Menjadi penghibur yang terunggul 
~ Jika anda seorang pelawak ,atau penghibur sudah pasti ia adalah satu bonus buat anda dalam memikat hati wanita.ini kerana ramai wanita diluar sana yang suka akan penghibur yang bijak menangani mereka apatah lagi jika mereka dalam masalah .jadikan kelebihan itu sebagai tips terbaik untuk anda menawan sedia.

4. Pendengar Setia
~ Wanita dengan air mata tak boleh dipisahkan ,jadi jika anda bijak dalam menyelami hati wanita ,sudah tentu artikel admin ni memang tidak berguna langsung sama sekali .jika seorang wanita itu sedang bersedih,jika anda pandai dalam mendengar masalah dan tahan untuk mendengar mungkin dalam jangka masa yang panjang.anda sudah dianggap berjaya menawan hati si dia.

5 . Bijak Bercerita  
~ Jika anda ada cerita yang ingin dikongsikan dengan wanit itu,pastikan cerita yang anda ingin kongsikan bukan cerita yang membuat dia cepat bosan. jadi sudah pasti anda perlu ada cerita yang membuat anda teruja untuk mendengar lagi.boleh saja anda kongsikan pengalaman anda sewaktu kecil dulu ,masa belajar ataupun masa berada di tempat orang .bab melancong lagi keutamaan kerana ramai wanita yang suka melancong.betul tak?

6. Menjadi secret admirer .
~ Cara ini mungkin berkesan bagi mereka yang jenis pemalu . mungkin langkah pertama anda adalah menjadi peminat setia yang dia sendiri tidak ketahui siapa . dengan menjadi secret admirer ,anda kena bijak dalam mencari segala pasal si dia dan tahu apa yang dia ingin dan suka .anda bijak,anda pasti ada ruang.

7. Konfiden .
~ Ini sudah pasti perlu ada pada seorang lelaki yang ingin memikat hati sidia ,bagaimana anda perlu berani dalam mengatur strategi agar dia mampu melihat kesungguhan anda dalam ingin membuat perhubungan yang lebih serius dengannya .

Cukup dulu rasanya sampai disini,insyallah ada idea lagi akan admin update buat lelaki yang ingin memikat hati si dia..


Kata Achie : Kena bijak merebut peluang bro !!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...