loading...
Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, 28 September 2015

Cara Menghilangkan Selulit Dengan Mudah

Cara Menghilangkan Selulit Dengan MudahRasa tak selesa dengan selulit yang ada pada diri anda,sudah pasti selulit ini membuat anda rasa rendah diri apatah lagi bagi mereka baru saja berkahwin .namun sebenarnya selulit ini boleh kita hilangkan dengan mudah jika kena dengan caranya.jadi dengan rasa senang hati ,saya nak share dengan anda tips cara mudah menghilangkan selulit .

Cara Menghilangkan Selulit Dengan Mudah


  1. BERSENAM - Bersenam secara teratur dapat membantu menghilangkan selulit dengan memberi fokus kepada bahagian yang terkena selulit .
  2. Elak makanan Segera - makanan segera sebenarnya mengandungi kadar lemak , karbohidrat dan minyak yang tinggi . Sumber tersbeut merangsang seulit di sel-sel lemak.
  3. Kurangkan garam dan gula - Gula membentuk lemak jika tidak disingkirkan dengan senaman .Ditambah pula dengan kandungan gula yang tinggi merangsang selulit untuk melekat di tubuh .
  4. Banyak minum air - Air berfungi untuk mencegah dehidrasi . air juga bertindak  untuk menyingkirkan minyak yang terbentuk di bahagian lemak tubuh .
  5. Ambil vitami - Vitamin yang mengandungi vitamin B6 , Vitamin C , Vitamin E , Selenium , Vodium , Lycopen dan Kalsium boleh mengusir selulit yang ada di tubuh .
  6. Guna minyak zaitun - Sapu dan urut bahagian selulit dengan minyak zaitun . walaupun mengambil masa yang panjang tapi ia sebenarnya sangat berbaloi untuk anda lakukan .
Selamat mencuba !!!


Isu Malaysia : Jom share untuk manfaat bersama.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...