loading...
Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 8 Oktober 2015

Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi

Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi


Kaedah rawatan semulajadi atau tradisional ini boleh digunakan bagi masalah bintik hitam yang nipis.bagaimana caranya nak hilangkan bintik hitam dengan mudah ?teruskan pembacaan anda tentang cara menghilangkan bintik hitam secara semulajadi.

Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi


  1. Putih Telur - putih telur boleh digunakan untuk membuang bintik hitam di wajah . caranya ?sapu putih telur di wajah umpawa topeng .Putih telur mengandungi zat yang mampu merangsang pembaharuan kulit . Fungsi ini boleh menyingkirkan sel kulit yang mati di wajah . Jenis putih telur yang paling berkesan untuk menghilangkan bintik hitam di wajah adalah telur ayam kampung.
  2. Lidah Buaya dan Minyak Zaitun - Daun lidah buaya mempunyai khasiat untuk menghilangkan bintik hita di kulit . Kombinasi lidah buaya dengan minyak zaitun sangat berkesan untuk menghilangkan bintik hitam.
  3. Timun - Buah timun kaya dengan kandungan silika dan membantu untuk mencerah ,menyegar dan menghilangkan bintik hitam . Parut timun dan tekap di wajah selamat beberapa minit . Lakukan  setiap hari , pasti bintik hitam akan hilang.
  4. Limau - Buah limau kaya dengan vitamin dan antioksida , kedua-dua kandungan tersebut mempunyai peranan yang penting untuk menghilangkan bintik hitam di wajah . Hanya dengan langkah yang mudah iaitu menampal hirisan limau di wajah dan bilas dengan air yang bersih .
  5. Saranan rapi - Alternatif lain yang boleh digunakan adalah mengunakan madu . Madu boleh mengatasi masalah bekas luka dan akibat terbakar . Mudah sahaja , hanya sapu madu di bahagian bintik hitam dan biarkan kering . kemudian bilas dengan air suam.

IsuMalaysiaDotCom : Share jika artikel ini membantu anda.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...