loading...
Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 8 Oktober 2015

Cara Nak Report Iklan Blog Yang Jijik Di Facebook Dengan Mudah

Cara Nak Report Iklan Blog Yang Jijik Di Facebook Dengan MudahCara Nak Report Iklan Blog Yang Jijik Di Facebook Dengan Mudah

Sudah pasti iklan-iklan yang berleluasaan di facebook menjadi panduan buat kita untuk memilih produk yang kita gemari dan sudah pasti akan memudahkan kita membandingkan harga yang ditawarkan oleh penjual online tersebut

namun sebagai seorang blogger ,saya amat kesali sekali dengan artikel-artikel panas yang dibuat oleh blogger yang tumbuh bak cendawan masa kini yang suka membuat artikel panas ataupun lucah melampau demi trafik yangn diidami, satu pertanyaan saya, adakah anda suka memberi makan ataupun makan makanan haram kepada orang tua anda, isteri anda mahupun untuk diri anda sendiri. jadilah blogger yang beretika ,bukan menjadi blogger haram yang hanya membuat anda tanggung dosa dalam tak sedar.

jadi kepada kaum wanita terutamanya ,anda boleh membuat pilihan dengan membuat report kepada pihak facebook jika merasakan iklan ataupun artikel yang anda jumpa itu menganggu anda ataupun anda merasakan dia adalah SPAM atau ARTIKEL KETERLALUAN..

caranya :

1 ) 


~ Antara iklan yang ada nampak di facebook.sila kenal pasti terlebih dahulu jika anda merasakan ia adalah spam / artikel JIJIK 

2.

~ Antara blogger yang menggunakan nama TOKI SAMEA ini yang memalukakan para blogger yang mencari rezeki dengan baik.
~sila klik Report /Mark As Spam.

3. 


~Kadang kala ia akan terus ke menu report ,tapi jika ia bagi sebegini ,anda hanya perlu klik pada perkataan warna biru yang bertulis REPORT ..

4. 

~Klik pada kolum kedua iaitu , I DONT THINK IT SHOULD BE ON FACEBOOK yang bermaksud saya tidak rasa ia sesuai ada di FACEBOOK.

5.


~pada ruang sini , ada banyak pilihan yang boleh anda pilih .bergantung pada iklan yang anda hendak report , saya bagi contoh bagi iklan LUCAH ,anda boleh klik kolum yang kedua yang bertulis ITS PORNOGRAPHY 

6. 

~pada gambar diaatas ,anda yang perlu klik SUBMIT TO FACEBOOK FOR REVIEW .
dan klik DONE . SIAP !! senang bukan ??

NoTa : Pihak facebook akn review report yang anda kemukakan ,jika mereka merasakan report anda betul ,pasti mereka yang memadamkan iklan tersebut dan atau mungkin akan memberi arahan kepada ID Facebook yang membuat iklan atau artikel LUCAH ..
Semakin banyak para pengguna facebook yang membuat report ,semakin cerah peluang untuk memadamkan artikel /iklan tersebut .


IsuMalaysia : Pilihan ditangan anda?nak artikel yang baik ataupun yang kotor.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...